Populære temarejser med Læserklubben, en del af Mediehusene Midtjylland
Alle temarejser samlet. Søg inspiration og bestil!.
Sild - Øen med de mange navne
Vi indleder sommeren med et besøg til Vadehavets , skønne perle, Sild. Vi skal med færger og tog, mens vi nyder den smukke natur, der karakteriserer den hyggelige ø. 12 små og skønne landsbyer fordeler sig over Sild, og tilsammen rummer de alt, hvad hjertet begærer. Nogle forelsker sig i de blomstrede og frodige, grønne områder, mens andre er mere til de charmerende stråtækte huse eller shopping og strandpromenader. Selvom Sild ikke er en stor ø, er der her alt, hvad man kan ønske sig. På denne dagstur kører vi fra hjembyerne mellem klokken 07.20 og 08.30 og sætter kursen mod Rømø. Undervejs finder vi et passende sted til en kop kaffe og et rundstykke. Fra Danmark til Tyskland Fra Rømø sejler vi til naboøen Sild. Sejladsen tager cirka 40 minutter, og ombord skal vi have en god gammeldags schnitzel med brasede kartofler. Med en dansktalende guide skal vi nu opleve Sild. Den tyske ø har en omkreds på 107 km, hvoraf mere end 40 kilometer er sandstrand. Øen består faktisk af 33 procent klitter, mens det resterende landskab er sammensat af marsk og hede. Naturen er en kæmpe del af oplevelsen på øen. Forbundet til fastlandet Selvom Sild først blev en ø cirka 8000 år før vores tidsregning, så blev den endnu engang forbundet med fastlandet 1. juni 1927, da togbanedæmningen Hindenburgdamm blev indviet. Og netop Hindenburgdamm får vi fornøjelsen af når vi, I Westerland, kører vi ombord på toget ”SyltShuttle”, der kører over den 11 km lange Hindenburg dæmning. Vi ser det enestående naturområde ved Vadehavet fra pladserne højt oppe i bussen og er fremme ved Niebüll cirka 40 minutter senere. Ombord får vi en let aftensmad bestående af tre håndmadder inklusive en øl/vand. Stop ved grænsebutikken Inden vi vender snuden mod nord, gør vi holdt ved Aventoft, hvor vi kan handle lidt i grænsebutikken. Godt fyldte med indtryk kan du læne dig tilbage i bussen og nyde en kop buskaffe mens mens bussen fortsætter mod vores hjembyer hvor vi forventeligt ankommer mellem 22.00-23.00.
1 dag
995
2 rejser næste tur 31 jul
Cirkusrevyen Guldafgang
Afgang 22. august fra Herning, Ikast og Silkeborg
2 dage
3.775
1 rejse 22 aug
Afternoon tea og klosterliv
Der er steder i Danmark, hvor historien næsten hvisker i vinden og skridtene føles tungere, som om jorden gemmer på gamle fortællinger. Ét af de steder er Dollerup Bakker. Det smukke, bakkede landskab syd for Viborg, hvor Hald Sø spejler himlen, og hvor sagnet om Niels Bugge stadig lever. Her, midt i det hele, ligger Niels Bugges Kro, opkaldt efter den navnkundige herremand, der i 1300- tallet fik lidt mere ballade ud af sit liv end de fleste. Bussen samler deltagere op i Silkeborg og Herning mellem 11 og 11.30 og sætter retning mod Dollerup Bakker og den charmerende Niels Bugges Kro. Afternoon tea og røverhistorier I de historiske og charmerende rammer venter os en lækker Afternoon tea med alt hvad hjertet kan begære af hjemmebagte boller, nøje udvalgt charcuteri (pølser og skinke), håndlavede petit four, frugt, dagens søde element og kaffe/te ad libitum. Undervejs fortæller kroejeren Jacob historien om hvorfor det var at Niels Bugge kom i problemer og hvorfor man valgte at opkalde kroen efter den midtjyske stormand. Efter maden er der mulighed for at gå lidt rundt i det sceneriske landskab omkring kroen inden bussen tager os med videre til Ørslev Kloster. Fra nonner til forfattere - og en tidlig kvindekamp Ørslev Klosters historie rækker helt tilbage til sidste halvdel af 1100-tallet. Efter reformationen i 1536 afvikledes bygningerne langsomt som nonnekloster og overgik lidt senere fra kongen til privateje. En tid gik som herregård med megen jord som økonomisk fundament, men i begyndelse af 1900- tallet gik det støt og roligt ned af bakke frem til 1928. En sommerdag kommer komtesse Olga Sponneck forbi det forfaldne Ørslev Kloster - forelsker sig hovedkuls i stedet og beslutter sig for at redde klosteret fra den rene ødelæggelse. Som et eftermæle besluttede Olga sig for at klosteret i al evighed kun måtte forpagtes af kvinder. Dette var begyndelsen på stedets nuværende funktion, som også forfatteren Peter Seeberg har haft stor indflydelse på. Siden 1969 har klosteret været et af Nordens ældste, smukkeste og mest kendte arbejdsrefugier. Vi får en rundvisning af klosterparret på det smukke sted. På hjemvejen finder vi et smukt sted og afslutter med en sandwich fra Aroma. Der er mulighed for at købe kolde drikkevarer i bussen til gode priser. Det er også tilladt selv at medbringe proviant. Turen er ikke egnet for gangbesværede
1 dag
845
1 rejse 25 sep
Naturskønne Georgien
Georgien er en relativt overset rejsedestination. Gemt mellem Sortehavet og de majestætiske Kaukasusbjerge forenes landets østeuropæisk charme med orientalsk mystik og byder på storslået natur, en tusindårig kulturarv og gæstfrihed i verdensklasse. På denne rejse skal vi opleve alt det, der gør Georgien til noget særligt. Den stemningsfulde hovedstad Tbilisi med sine gamle brostensbelagte gader og moderne arkitektur, frodige vinmarker i Kakheti-regionen, dramatiske bjerglandskaber i Svaneti samt historiske klostre og kirker, der fortæller om et stolt og religiøst folkefærd. Undervejs smager vi på det georgiske køkken og får indblik i en kultur, der er dybt traditionsbunden og overraskende moderne på samme tid.
10 dage
14.995
1 rejse 20 okt